THE MAIL COMPANY

Al meer dan 25 jaar is The Mail Company een toonaangevende horecalocatie in hartje Zaandam. Destijds dé hotspot in het Zaanse nachtleven, maar sinds 2018 omgebouwd tot toonaangevend grand café. Gelegen op de Dam zit je hier altijd in gezellige drukte die het plein met zich meebrengt, en kan je zowel op het terras als in de serre heerlijk mensen kijken.

Het eerste bakkie koffie in het ochtendzonnetje, lunch en diner, tot een gezellige borrel in de avond: voor elk moment van de dag kan je hier terecht. Onze keuken serveert de klassieke publieksfavorieten, en speelt in op de toppers van het seizoen. Wat dacht je van een pannetje mosselen aan het eind van de zomer? Of een aspergemenu aan het begin van de lente? Onze chefs staan 365 dagen klaar om je te verwennen!

BATAVIA 1894

Gelegen aan de Zaan ligt het monumentale pakhuis van Batavia. Zeker één van de mooiste panden in de streek, waar wij vol trots twee horecalocaties exploiteren, waaronder Batavia 1894. Een grand café wat ondanks zijn industriële karakter aanvoelt als een warme huiskamer.

Daarnaast biedt deze locatie een prachtig terras op het water, met wel ruimte voor 180 personen. Hier bedienen we de locals met lunch, diner en borrel en gebruiken lokale producten uit de streek. Onze keuken onderscheidt zich door een mooi aanbod aan gezonde ontbijt- en lunchgerechten. De chefs maken vol trots gebruik van onze houtskoolgrill, waar ze de lekkerste hoofdgerechten uit toveren. Kortom: voor iedere smaak een aanbod!

BATAVIA BAR

Pilsen met je vrienden, een stevige gin tonic, lekker doorzakken, samen Ajax kijken of een potje 30 seconds: bij het stoere broertje Batavia Bar hebben we alle ingrediënten om van “ff een drankie” de meest gezellige borrel te maken.

Dit industriële biercafé focust zich voornamelijk op speciaalbieren: van Amsterdamse brouwerij Oedipus tot de Amerikaanse Lagunitas I.P.A. Op tap, op fles en zelfs in blik hebben we voor elke smaak een heerlijk biertje in huis. Daarnaast serveren we hier de Godfather van alle comfort foods: pizza. Want zeg nou eerlijk, wat is nou lekkerder naast een pot bier dan een heerlijke punt uit de oven?

EVE

waar vrouwelijkheid en stoere elegantie samenkomen in een trendy en stijlvolle omgeving. Bij EVE draait alles om de perfecte balans tussen hip, gezellig en een tikkeltje luxueus.

Met een veelzijdig menu voor zowel lunch als diner, legt EVE de nadruk op het samen tafelen met een unieke twist. De gerechten worden voornamelijk bereid op een houtskoolgrill/oven, wat zorgt voor een karakteristieke smaak en beleving. De ‘in between gerechten’ zijn zorgvuldig samengesteld en met liefde bereid, zodat gasten kunnen genieten van een rijke variatie aan smaken en gerechten.
Bij EVE draait het allemaal om genieten. Het verrassende Chef’s Specials Tasting Menu, beschikbaar in zowel drie als vier gangen, is een absolute aanrader. Je hebt natuurlijk ook alle vrijheid om gewoon jouw eigen favorieten te kiezen. De zoete verleidingen van EVE zijn de kers op de taart na een smaakvol diner.

In het weekend opent EVE haar deuren aan de Damstraat (achterzijde van het pand) voor een bruisende avond uit. EVE wordt dé ontmoetingsplek voor een gezellige borrel. Met een uitnodigende grote bar en ruime ronde tafels is er genoeg ruimte om bij te kletsen en te dansen.

Bonte Hen

De place to be in Zaandam! Gevestigd aan de Dam, brengen wij weer leven in de brouwerij van het centrum. Bij Bonte Hen draait het om 100% Hollandse gezelligheid, lekker eten en feesten tot in de vroege uurtjes. Of je nu komt om te dansen, te relaxen op ons terras of gewoon een borrel drinken aan de bar, bij ons ben je altijd welkom.

Bonte Hen, het gezelligste café van Zaandam! Wist je dat onze naam een knipoog is naar de prachtige molen op de Zaanse Schans? Net zoals die molen een symbool is van de geschiedenis en traditie van onze stad Zaandam, staat ons café symbool voor gezelligheid, lekker eten en natuurlijk een goed feestje!